Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa

Mesaj  jaquelinne la data de Vin Dec 09, 2011 5:46 am

Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de gat) puteti lua masuri pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari. Nu va autoadministrati medicamente, mai ales antibiotice!Antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului.Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile. Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala (organismul este deja slabit si pot aparea complicatiile) si beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse de fructe) pentru a preintamplina deshidratarea. Nu este necesar sa va imbracati foarte gros.

Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca usturoiul. Acesta, contine peste douazeci de substante antivirale si antibacteriene. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. Consumul de usturoi este recomandat dupa mesele principale. Pentru prevenirea imbolnavirii, mestecati cate o jumatate de catel de usturoi dimineata, la pranz si seara. Ca tratament pentru raceala, zdrobiti patru-cinci catei de usturoi, amestecati-i cu 10 lingurite de miere de albine si luati din acest preparat cate o lingurita din jumatate in jumatate de ora. Aceleasi proprietati antivirale si de combatere a germenilor microbieni il are si ceapa datorita alicinei.
In cazul in care aveti temperatura, simtiti frisoane, incepe sa va curga nasul si apare durerea de gat, baile fierbinti sunt recomandate pentru a opri boala in faza incipienta. Umpleti cada cu apa incalzita la 37 grade C si stati in ea timp de 30-45 de minute. Dupa baie, masati-va corpul cu un prosop si petreceti macar o jumatate de ora sub paturi, la caldura. Aceste bai, nu numai ca relaxeaza, dar au si un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenta microbilor.

Considerata mai degraba aliment decat medicament, supa calda mai ales supa de pui, asezonata din belsug cu patrunjel si marar, este recomandata persoanelor racite. Prin continutul de substante naturale al legumelor din compozitia ei, supa calda este benefica pentru gat si caile respiratorii superioare. Conform unor studii, supa de pui reduce procesele inflamatorii care fac mucoasele nasului si faringelui sa produca mucus. Pentru cei care sufera de raceala, supa de pui calmeaza tusea, stranutul si reduce secretiile nazale.
De asemenea, este recomandat sa consumati suc natural de portocale, lamai sau grepfruit care contine vitamina C. Sucul obtinut de la citricele stoarse, alaturi de doua lingurite de miere, coaja rasa de la fructe si apa, se lasa la macerat o ora sau doua, dupa care se bea. Aceasta combinatie contine vitamina C, agenti antiinfectiosi foarte puternici si reduce febra. Pentru a avea efect contra racelii, se beau trei - patru pahare, intr-un interval de 12 ore.
avatar
jaquelinne

Mesaje : 57
Data de inscriere : 19/11/2009
Varsta : 38
Localizare : Undeva departe...

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum